Author Topic: Failed to load save game , Zone Transition Error  (Read 1017 times)

Atchodas

  • Probably not a Spambot
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +4/-1
    • View Profile
Failed to load save game , Zone Transition Error
« on: June 08, 2015, 10:59:07 PM »
Happens every time if you reload game manually few times while playing , after you load game next time you transition "zone transition error " pops up and then if you load from main menu it gives "Failed to load save game" for a while , i know its EA but its close to the end and this is not a minor issue

P.s. Verification letters in this forum is fuckin joke ! impossible to read them correctly if its A or R and need some plugins to listen to them lol
« Last Edit: June 08, 2015, 11:00:40 PM by Atchodas »

epeli

  • Wiki Administrator
  • Faceless
  • ***
  • Posts: 1333
  • Karma: +101/-0
    • View Profile
Re: Failed to load save game , Zone Transition Error
« Reply #1 on: June 09, 2015, 06:35:50 AM »
Restarting the game helps if you start getting errors after playing for a long while. It's an XNA memory management issue.

If you're on a 64-bit system, as a workaround you can also patch underrail.exe with this tool: http://www.ntcore.com/4gb_patch.php. (It also works for any other 32-bit game suffering from 2GB memory limit.)
edit: The release version uses up to 4GB by default on x64 systems.

PS. Unfortunately spambots have declared a war against Underrail, but the horrible captcha is only for your first post. You survived it, so welcome! :)
« Last Edit: December 20, 2015, 05:59:11 PM by epeli »
[[Underrail Wiki]] // character build tool: underrail.info.tm (thread)

Atchodas

  • Probably not a Spambot
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +4/-1
    • View Profile
Re: Failed to load save game , Zone Transition Error
« Reply #2 on: June 09, 2015, 03:37:07 PM »
I thought it is something like that , because of the nature of bug, appearing only after several hours of gameplay . Will try to turn the game on and off every few hours and if that doesnt help will use the patch thank you for it .

P.S. captcha is gone god bless !